Dagelijks Woord

Meer over Gemeente

Update Jacob Voorwinden in Mongolië

06 oktober 2023

Boogschieten als middel om relaties te bouwen


Het bevalt Jacob goed om in Mongolië te zijn. Hij is inmiddels betrokken bij twee kerken die hij regelmatig bezoekt en waar hij meedoet met jeugdgroepen. Zo leert hij veel nieuwe mensen kennen. Daarnaast is het erg goed voor zijn Mongools en kan hij de taallessen die hij drie dagen per week volgt direct in de praktijk brengen. Het Mongools verstaan, gaat al goed en ook het voeren van eenvoudige gesprekken gaat steeds beter. Om zijn taalvaardigheid een boost te geven, gaat hij binnenkort vanuit zijn taal- en cultuurstudie een week op de steppe wonen bij een nomadenfamilie!

Wist u dat het Jacobs hobby is om boog te schieten? Hij is recent aangesloten bij een Mongoolse boogschietvereniging waar hij meerdere keren per week heen gaat. Dit boogschieten is voor Jacob een goede manier om in contact te komen met mensen buiten de kerk. Daarnaast probeert hij ook de jongeren uit de kerk regelmatig mee te nemen naar de boogschietvereniging. Zo bouwt hij op een ontspannen manier verder aan zijn relaties én Mongoolse spreekvaardigheid.

Bid en dankt u mee voor onderstaande punten?
  • Dank God voor de kerken waar Jacob inmiddels bij betrokken is.
  • Bid dat Jacobs gezondheid geen grote belemmering vormt voor zijn studie en het opbouwen van relaties. Ook als het bijna winter wordt en hij soms last heeft van verkoudheid.
  • Vraag God om een zegen over de relaties die hij opbouwt én zijn taal- en cultuurstudie.


Vanuit het Thuis Front Team


Wilt u ook het zendingswerk in Mongolië financieel ondersteunen? U kunt dat doen door een gift over te maken op: NL36 INGB 0000 4932 96 t.n.v. OMF Nederland o.v.v. projectnummer L13017G, of via deze link.

Jacob schrijft wekelijks nieuwsupdates over zijn ervaringen in Mongolië. Wilt u deze ook ontvangen, dan kunt u zich via deze link aanmelden.

Contactinformatie:
E-mail: tftmongolie@gmail.com
Instagram: jacob.in.mongolia.

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit