Dagelijks Woord

Meer over Gemeente

Taalstudie en winter in Mongolië | Jacob Voowinden

07 december 2023

De afgelopen weken stonden voor Jacob in het teken van zijn taal- en cultuurstudie. Drie dagen per week krijgt hij Mongools les. Daarnaast zijn er met de taalschool ook regelmatig leuke activiteiten zoals het bereiden van een klassieke Mongoolse maaltijd (zie foto).

In een eerdere nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat Jacob betrokken is bij meerdere kerken in Mongolië. In één van die kerken helpt hij met de geluidstechniek tijdens de diensten. Ook gaat hij daar wellicht een rol spelen in het jeugdwerk. Dit is een mooie kans om nieuwe relaties op te bouwen, het evangelie uit te dragen én zijn spreekvaardigheid te ontwikkelen.

Net als in Nederland is in Mongolië de winter begonnen. Maar waar we het in Nederland al koud vinden met een graadje nachtvorst, daalt het kwik in Mongolië ’s nachts gerust tot -30°C. Gelukkig kan Jacob erg goed tegen de kou en ziet hij er zelfs naar uit als de temperatuur nog wat verder daalt. In huis is het gelukkig wel aangenaam. De stad wordt daar verwarmd met steenkool. Het grote nadeel van deze verwarmingsmethode is de hoeveelheid smog die ontstaat. Door de luchtvervuiling zijn de bergen die rond de hoofdstad liggen soms onzichtbaar. Mensen en vooral kinderen kunnen hier ook veel last van hebben.

Bid en dankt u mee voor onderstaande punten?

  • Dank God voor hoe goed het gaat met Jacob, de taalstudie en de contacten die hij heeft.
  • Bid voor Gods leiding in de zoektocht naar een nieuwe plek om volgend jaar na het afronden van zijn taalstudie aan de slag te gaan.
  • Vraag God om een goede gezondheid tijdens de wintermaanden i.v.m. de smog.


Vanuit het Thuis Front Team


Wilt u ook het zendingswerk in Mongolië financieel ondersteunen? U kunt dat doen door een gift over te maken op: NL36 INGB 0000 4932 96 t.n.v. OMF Nederland o.v.v. projectnummer L13017G, of via deze link.

Jacob schrijft wekelijks nieuwsupdates over zijn ervaringen in Mongolië. Wilt u deze ook ontvangen, dan kunt u zich via deze link aanmelden.

Contactinformatie:
E-mail: tftmongolie@gmail.com
Instagram: jacob.in.mongolia.

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit