Dagelijks Woord

Meer over Gemeente

Nieuwsbrief pastorie Julianastraat Lunteren

06 maart 2023

Beste gemeenteleden, het is al enige tijd geleden dat we u over de pastorie aan de Julianastraat hebben geïnformeerd. Vorig jaar juli was het besluit om te gaan voor nieuwbouw aan de Julianastraat. Sinds de vorige nieuwsbrief is er echter veel veranderd in de wereld. We noemen onder andere de oplopende energieprijzen, de overspannen woningmarkt en de stijgende bouwkosten.

Afgelopen tijd hebben we prijsopgaven binnen gekregen van bouwkundige aannemers voor de nieuwbouw van een twee-onder-een-kap woning op de plaats van de huidige pastorie aan de Juliastraat. Helaas zijn de offertes ver boven de vorig jaar geraamde kosten uitgekomen. Daar komt nog bij dat in deze tijd de opbrengt van de andere helft van de woning erg onzeker is vanwege de veranderde huizenmarkt.

Dit alles overwegende hebben we als college besloten om toch de bestaande pastorie grondig te gaan renoveren. We begrijpen dat dit vragen bij u oproept. Echter door middel van een grondige renovatie hebben we dan weer een comfortabele woning met lage energiekosten en de eerste jaren geen onderhoudskosten. Omdat we geen woning hoeven te verkopen, is er op dat punt ook geen financiële onzekerheid. Een ander voordeel is dat we sneller een geschikte woning voor de nieuwe predikant beschikbaar hebben.
We hopen dat we door deze nieuwsbrief duidelijk hebben kunnen maken dat deze beslissing de juiste is.

In grote lijnen worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd: houten vloeren vervangen door betonvloeren, isoleren van vloer, muren en kap, vervangen beglazing door HR++, vervangen verwarmingsinstallatie en elektrische installatie. Eveneens worden de badkamer en de keuken vernieuwd.
Door deze grondige verbouwing houden we toch een vrijstaande woning op een royaal perceel op een goede locatie en waardevast voor in de toekomst.

Tijdspad

Vanaf april hopen we op enkele zaterdagen met vrijwilligers een begin te maken met intern slopen. Aansluitend gaat de aannemer aan de gang met de aanpassingen. Eind november zijn de werkzaamheden naar verwachting gereed en kan de woning worden ingericht voor de nieuwe predikant van wijk Noord.

Hulp van vrijwilligers

Wilt u met het slopen helpen? Houdt dan de komende tijd de kerkbode en de Scipio app goed in de gaten. Binnenkort plaatsen we hier een oproep, zodat u zich hiervoor kunt aanmelden.

Tot slot

Dit alles zo de Heere wil en wij leven. Wilt u het werk van onze predikant, pastorale werkers, kerkenraad, kerkvoogdij en de vele vrijwilligers steeds weer aan de Heere opdragen in uw gebeden?

De Kerkvoogdij
Februari 2023

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit