Dagelijks Woord

Meer over Gemeente

Mededelingen

22 juni 2023

Cursus Bijbelse Toerusting uitgaande van de Hersteld Hervormde Kerk


Waarom toerusting?
De kerk in Nederland komt steeds meer aan de rand van de samenleving te staan. De ruimte om christen te zijn lijkt kleiner te worden. En christelijke opvattingen worden steeds minder begrepen. Daarom is wapening en toerusting nodig. Alleen zó kunnen we antwoorden bieden op vragen die de samenleving stelt. Ook voor ons persoonlijk leven is het van belang om toegerust te worden. Het is nodig om te weten waar wij staan en wat de fundamenten zijn van het geloof. Om te leren wie wij zijn voor God en Wie
Hij wil zijn voor ons. Daarom wil deze cursus Bijbelse toerusting geven. Hierin zullen we luisteren naar het Woord van God en zaken die daarmee te maken hebben. Zo kan het een middel zijn om samen na te denken over dat Woord en over de betekenis die dit heeft voor ons persoonlijk leven.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in het Woord van God en toegerust wil worden met Bijbelse kennis. Geïnteresseerde gemeenteleden maar ook ambtsdragers zijn van harte welkom. Zeker ook degenen die een vervolg zoeken op de belijdeniscatechese worden uitgenodigd. Mensen van alle leeftijden doen mee aan de cursus. Bijzondere voorkennis is niet vereist.
Hebt u vragen over de geloofsleer? Wilt u samen met anderen de Bijbel bestuderen? Voelt u de noodzaak om toegerust te worden? Dan is deze cursus beslist iets voor u.

Wat?
1 cursus
De Cursus Bijbelse Toerusting is een cursus die toerusting en verdieping wil bieden. Er zijn geen toetsen en er is geen verplicht huiswerk.

6 vakken
De cursus bestaat uit zes vakken. Oude Testament, Nieuwe Testament, kerkgeschiedenis, dogmatiek, ethiek en praktische theologie.

3 lessen
De lessen worden gegeven op zaterdagmorgen van 9.00 tot 12.20 uur. Er worden drie lessen gegeven van elk één uur. Er worden dan drie vakken behandeld; de andere drie vakken komen de volgende keer aan de orde.

18 bijeenkomsten
Per jaar zijn er achttien bijeenkomsten. De lessen worden van september tot en met mei, twee keer per maand, gehouden.

3 jaar
De gehele cursus duurt drie jaar. Wie de cursus volledig afrondt, ontvangt hiervoor een certificaat en heeft toegang tot de verdiepingscursus.

Waar?
De cursus wordt gegeven in Elspeet, mits voldoende deelname. Bij voldoende belangstelling bestaat de mogelijkheid om nog een cursuslocatie in het Westen van het land te starten.

Aanmelden?
Verdere informatie is te vinden op de website http://www.hersteldhervormdekerk.nl/hhk/toerusting. U kunt daar de uitgebreide cursusbrochure downloaden. Ook kunt u zich daar aanmelden voor de cursus.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de administrateur, de heer K. Snijder, de Akkers 24, 8271 JC IJsselmuiden, telefoonnummer (038) 33 11 44 9 (buiten kantooruren) of via het mailadres administratieCBT@hhk.nl.

Aanwezigheid vakantieperiode

Voor wijk Noord geldt dat ds. A.J. Schalkoort en de scriba, dhr. G.M. Heijkamp gedurende de zomervakantie aanwezig zullen zijn. Mocht er een wijziging komen, dan wordt u daarvan op de hoogte gesteld.
Voor wijk Zuid geldt dat ds. J.A. Kloosterman vakantie heeft van 10 juli t/m 31 juli, u kunt in voorkomende gevallen contact opnemen met uw wijkouderling of scriba. Deze laatste is tot 24 juli bereikbaar. Daarna begint zijn vakantie van maandag 24 juli t/m 13 augustus. Van 24 juli tot 31 juli zijn zowel scriba als predikant niet beschikbaar. Mocht het nodig zijn dan kunt u ds. A.J. Schalkoort
bereiken in deze week.

Beste ankerleden,

De clubavonden liggen alweer een tijdje achter ons, wat was het fijn om elke zaterdagavond samen te
komen. We mochten Gods Woord openen, elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Fijn dat jullie zo betrokken waren elke avond weer. Ook hebben we dit seizoen afscheid genomen van Gert. Na al die jaren dat hij club heeft mogen geven, is voor hem nu toch echt de tijd gekomen dat hij afscheid neemt. Gert, bedankt voor alles in de afgelopen jaren, wij bidden jou Gods zegen en wijsheid toe op de weg die je mag gaan. 
Wij kijken uit naar de kampweek. Van DV 11 juli t/m 14 juli hopen we met elkaar naar De kleine
Voordijk in Putten te gaan. De jongeren die mee hopen te gaan worden op 11 juli om 9:15uur verwacht bij de kerk met een goed
nagekeken fiets! In de afgelopen week hebben degenen die zich aangemeld hebben de kampbrief ontvangen, mocht je deze niet hebben gekregen neem dan even contact met ons op! 
Wij zien uit naar een gezegende week, vol gezelligheid en goede gesprekken. Wilt u als gemeente bidden voor onze jongeren, en voor een gezegende kampweek met goede ontmoetingen? 
Voor vragen kun je bellen met: 06 53646461 
Groeten van de leiding: Christa, Evita, Gert, Johan, Leon, Maaike, Mark, Marry en William

Voedselbank

In de hal van de kerk vindt u weer de bekende kratten die gevuld kunnen worden met boodschappen t.b.v. de voedselbank. Fijn dat er nu al kratten zijn gevuld! In de periode juni, juli en augustus mogen we weer geven voor dit doel. Omdat het de zomerperiode is, is de kerk niet iedere avond open. Inleveren kan dan in ieder geval tijdens de openingstijden van de bibliotheek en tijdens de kerkbonnenverkoop. Wat is de voedselbank? De diaconie informeert u graag. Voedselbank Ede verstrekt noodhulp aan mensen in de gehele gemeente Ede, dus ook de omliggende dorpen. De voedselbank heeft als doel mensen te helpen, die onder het bestaansminimum leven. De hulp bestaat uit het wekelijks verstrekken van een zo gevarieerd mogelijk voedselpakket. We roepen u als gemeente op om net als vorig jaar mild te geven. We zijn dankbaar dat u al volop gehoor geeft. En we hopen dat de komende weken tientallen gevulde kratten kunnen worden afgeleverd. Voornamelijk droge kruidenierswaren en houdbare producten zijn welkom. U kunt de boodschappen zelf neerzetten in de kratten. Hartelijk dank!

Beroepingswerk


We zijn dankbaar dat we in de achterliggende periode als wijkkerkenraad in eensgezindheid de stappen hebben kunnen zetten die nodig zijn voor het beroepingswerk. Na het principebesluit van de Centrale Kerkenraad bleek in het contact met de beoogd predikant dat het begrijpelijkerwijs zijn voorkeur had om het beroep graag na de zomervakantie te laten ingaan. We informeren u na de grote vakantie graag over het vervolg. Laten we het beroepingswerk ook voortdurend in ons gebed meedragen.

Verkoop collectebonnen

- Woensdagochtend 28 juni 9.00 tot 11.00 uur
- Dinsdagavond 4 juli 19.00 tot 20.00 uur

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit