Dagelijks Woord

Meer over Gemeente

Leven buiten de hoofdstad | Jacob Voorwinden

09 november 2023

De afgelopen periode heeft Jacob twee weken buiten de hoofdstad doorgebracht. Het leven buiten de hoofdstad geeft veel inzicht in de Mongoolse cultuur en het dagelijks leven. De eerste week is hij vanuit de taalschool bij een Nomadenfamilie op bezoek geweest. Daar heeft hij mee gedaan met het normale leven op de steppe: koeien melken, gras halen, paardrijden en mest scheppen. Al met al een leerzame week waarin zijn spreekvaardigheid sterk is ontwikkeld.

Daarnaast is hij een week met OMF naar Tarialan Sum geweest, een dorpje in het westen van Mongolië waar OMF connecties heeft uit het verleden. Jacob heeft daar Engels les gegeven op de lokale school. Met name de spreek- en luistervaardigheid kon wel een boost gebruiken: zelfs twee van de drie Engels leraren spraken nauwelijks Engels. De meeste mensen in de omgeving wonen als nomaden in tenten op de steppe. Dat is soms behoorlijk ver bij de school vandaan. De leerlingen wonen daarom vaak in het internaat naast de school.

Officieel noemen de mensen zichzelf moslim, maar er is ook veel geloof in geesten en andere goden. Zo wordt er bijvoorbeeld jaarlijks bij een heilige plek in de bergen een schaap geslacht voor de zonden. Er wonen ook enkele christenen in Tarialan Sum. Opvallend detail is dat dat enkel vrouwen en kinderen zijn. De toegankelijkheid van de mannen én de grote alcoholproblematiek (meer dan 1 op de 3 mannen is

verslaafd) draagt daar aan bij.

Bid en dankt u mee voor onderstaande punten?

  • Bid voor Gods leiding in Jacobs zoektocht naar een goede plek om na de taalstudie aan de slag te gaan.
  • Bid voor de kerk en mensen in Tarialan Sum. In het bijzonder of de Heilige Geest de gezinnen die voorheen naar de kerk gingen weer terugbrengt bij onze Schepper.


Vanuit het Thuis Front Team


Wilt u ook het zendingswerk in Mongolië financieel ondersteunen? U kunt dat doen door een gift over te maken op: NL36 INGB 0000 4932 96 t.n.v. OMF Nederland o.v.v. projectnummer L13017G, of via deze link.

Jacob schrijft wekelijks nieuwsupdates over zijn ervaringen in Mongolië. Wilt u deze ook ontvangen, dan kunt u zich via deze link aanmelden.

Contactinformatie:
E-mail: tftmongolie@gmail.com
Instagram: jacob.in.mongolia.

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit