Dagelijks Woord

Meer over Gemeente

Kerst en nieuwjaar in Mongolië | Jacob Voorwinden

15 januari 2024

Anders dan Nederland kent Mongolië geen christelijke traditie. De meeste Mongolen vieren dan ook geen kerst en i.p.v. kerstbomen hebben ze daar nieuwjaarsbomen. In de christelijke kerken in Mongolië wordt Christus’ geboorte gevierd op de zondag vóór kerst, omdat kerst zelf gewone werkdagen zijn. In de kerk waar Jacob bij is aangesloten was dat een groot feest. De kerkleden hadden familie, vrienden en bekenden uitgenodigd en vanwege de verwachte opkomst was er een theater afgehuurd. In totaal waren er meer dan 600 mensen, meer dan 3 keer zoveel als op een normale zondag. Veel bezoekers hadden geen idee wat kerst betekent en hebben voor het eerste gehoord over Gods reddingsplan en Zijn liefdevolle evangelie. Dit is een grote bemoediging voor Jacob en de gemeente. Halleluja!

Na de kerstdagen is Jacob naar het natuurpark Gorhi-Terelj gegaan voor een 3-daagse Einde van het Jaar gebedsretraite met OMF. Met strakblauwe luchten en besneeuwde heuvels een prachtige omgeving. Er waren diverse bijbelstudies, er is veel gebeden en God is geprezen met lofliederen.

Nieuwjaar in Mongolië wordt ook met vuurwerk gevierd, 7 uur eerder dan in Nederland. Op nieuwjaarsdag is Jacob vroeg in de ochtend met een groepje mensen van de kerk de berg op geklommen om de eerste zonsopkomst van het jaar te zien. Dit wordt gedaan door veel Mongolen, en het was dan ook druk op de berg. Samen hebben ze daar een loflied gezongen.

Bid en dankt u mee voor onderstaande punten?

  • Dank God voor de grote opkomst bij de kerstdienst en de vele mensen die Zijn evangelie voor het eerst hebben gehoord.
  • Vraag of de Heilige Geest dat wat ze gehoord hebben ook vrucht laat dragen.
  • Voor 2024 is er een financieel tekort voor Jacob. Bid of de Heere harten van mensen wil bewegen zodat zij het werk van Jacob financieel willen ondersteunen.


Vanuit het Thuis Front Team


Wilt u ook het zendingswerk in Mongolië financieel ondersteunen? U kunt dat doen door een gift over te maken op: NL36 INGB 0000 4932 96 t.n.v. OMF Nederland o.v.v. projectnummer L13017G, of via deze link.

Jacob schrijft wekelijks nieuwsupdates over zijn ervaringen in Mongolië. Wilt u deze ook ontvangen, dan kunt u zich via deze link aanmelden.

Contactinformatie:
E-mail: tftmongolie@gmail.com
Instagram: jacob.in.mongolia.

Foto 1: Alle kinderen kregen tijdens de kerstdienst een cadeautje uitgereikt voor in de kerk.
Foto 2: De locatie van de gebedsretraite.

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit