Meer over Diaconie

Diaconale jongerenreis

De diaconie wil graag de band met Oost-Europa vanuit Lunteren versterken. Vanuit het jeugddiaconaat in onze gemeente ontstaat daarom het initiatief om met een groep jongeren van onze gemeente op diaconale jongerenreis te gaan.

Wat gaan we doen?

In de zomer van 2019 hopen we af te reizen naar Hongarije. Dit gaat in samenwerking met de stichting Hulp Oost Europa (HOE). De bestemming wordt Hongarije, een dak- en thuislozenproject waar we klussen gaan doen en kinderwerk verzorgen met een groep van onze gemeente. Het project heet Oltalom in Boedapest: een breed project van een organisatie die zich met name inzet voor dakloze mensen, maar ook voor vluchtelingen (op kleine schaal). Er is een opvang, maaltijdproject, maar ook een gezondheidscentrum en ziekenhuis voor daklozen. Er is ook een college en een kleuterschool voor Romakinderen. Zie ookwww.oltalom.hu.

Ga je mee?

De reiskosten worden door jou zelf betaald, dit is maximaal 500 euro. En er zullen acties zijn om geld in te zamelen voor het project ter plaatse. Ga je mee? Welkom vanaf 16 jaar tot ongeveer 35 jaar, ook als je nog niet weet wie er nog meer gaan. We zullen van tevoren kennismakingsavonden organiseren. We gaan met het vliegtuig en slapen in afzonderlijke jongens- en meidenzalen in het hostel van Oltalom.

Reisdata en aanmelding

De reis zal van DV maandag 22 juli t/m woensdag 31 juli plaatsvinden. Dit is het begin van de zomervakantie 2019. Meld je aan via werkvakantie@hhglunteren.nl of neem voor meer informatie contact op met Jan van der Mel (486986) of Peter Pors (482026), beiden na 20.30 uur.

Hieronder staan twee PDF’s: de flyer en het inschrijfformulier.

Flyer

Inschrijfformulier

 

Klik op bovenstaand logo voor meer informatie over Stichting HOE

  • © hersteld hervormde kerk 2019

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit