Dagelijks Woord

Meer over Gemeente

Saoedi Arabië & Djibouti | Geerline van den Bosch

08 april 2023

We gaan naar Saoedi Arabië!

Toen ik dat voor het eerst hoorde kon ik het niet geloven. Saoedi Arabië het centrum van de Islam. Het land waar de religie is ontstaan. De meeste moslim literatuur wordt in Saoedi geprint en over de hele wereld verspreid. Mensen worden uitgezonden om Islam te verkondigen in andere landen. Alle moslim landen kijken naar Saoedi als een voorbeeld omdat de 2 heilige steden daar zijn. Mekka en Medina. Het feit dat wij daarheen konden gaan mag wel een wonder heten!
Evenwel hebben we een hoop tegenstand ervaren. Geestelijke strijd is een realiteit. We hebben de noodzaak van gebed meer dan ooit ingezien. Er is een 24 uurs gebed gaande aan boord waarbij er altijd iemand in gebed is, elkaar elke 2 uur afwisselend.
De eerste haven was Jeddah. Toen we aankwamen waren we niet toegestaan aan te meren. Naar een paar dagen voor anker waren we eindelijk toegestaan. Maar niemand van ons mocht het schip af en de lokale bevolking was niet toegestaan aan boord te komen, dus we waren niet in staat om contacten te leggen met de mensen. Maar het gebed ging onverhinderd door, vertrouwend dat de Heere God werkt door het gebed heen. De dag daarna moesten we weer weg, nu op weg naar Jazan, de 2e haven in Saoedi. Ook daar werden we helaas niet aan wal gelaten. Alleen toen we tekorten kregen in water en eten mochten we voor 1 dag aanmeren om water te laden en een container met eten.
Na meer dan 2 weken geen vast land onder de voeten te hebben gehad kwamen we aan in Djibouti. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van dit land gehoord, het is namelijk klein met maar 1 miljoen inwoners. Het ligt tussen Eritrea, Ethiopië en Somalië. Eritrea is nummer 4 op de lijst voor christen vervolging in de wereld. Somalië is nummer 3 en Ethiopië 39. In Djibouti is er geen vervolging, tenminste nog niet...
Het is dus een hele strategische plek. Als we hier het evangelie delen, dan kunnen ze van hieruit getuigen naar hun buurlanden, een lichtend licht en een zoutend zout voor hen zijn. Ondanks dat er geen vervolging is, is het toch niet gemakkelijk om een christen te zijn of te worden in dit land. Het bestaat uit 97% moslims en evangeliseren is verboden. Wanneer families er achter komen dat je bent bekeerd tot het christelijk geloof word je verstoten.
Ik heb het met eigen ogen gezien waarbij een meisje van 19 jaar oud mij aansprak in de boekenwinkel. Ze fluisterde dat ze een bijbel had gekocht omdat ze meer wilde weten over het geloof. Haar moeder hoorde toevallig wat ze zij tegen mij en begon tegen haar te schreeuwen om de bijbel terug te brengen ze wilde haar dochter er niet mee in aanraking laten komen. Haar dochter smeekte en beargumenteerde dat ze de bijbel wilde houden maar uiteindelijk heeft haar moeder het omgeruild voor een kinderboek om Engels te leren. Ik fluisterde het meisje toe dat ze de bijbel op haar telefoon kan downloaden als ze meer wil weten.

Gebedspunten:
- Bid voor beide landen dat de overheid het christendom legaliseert.
- Bid voor families dat ze familieleden die tot geloof komen niet verstoten.

Laten wij als gemeente haar werk blijven gedenken in de gebeden, om kracht en wijsheid van God, als Geerline het evangelie mag vertellen en verspreiden.

Wilt u het werk van Geerline ook steunen , dit kan door middel van een financiële bijdrage zie onderstaande link.
Met vriendelijke namens de zendingscommissie
http://operatiemobilisatie.nl/geerline

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit