Dagelijks Woord

Meer over Gemeente

Even voorstellen...

03 juli 2023

Hoi! Mijn naam is Jacob Voorwinden, 28 jaar oud. Sinds twee jaar woon ik in Lunteren en ben ik lid van de gemeente hier. Via gemeenteleden heb ik werk kunnen vinden bij boomkwekerij De Koekoek in Ederveen, waar ik de afgelopen twee jaar gewerkt heb.

Voordat ik in Lunteren ben komen wonen studeerde ik in Engeland, op een Bijbelschool. Ook heb ik in Noorwegen gestudeerd en in Mongolië voor een Noorse zendingsorganisatie gewerkt. In 2019 ben ik teruggekomen uit Mongolië, en sindsdien ben ik bezig om voor de lange termijn terug te keren, om zo mijn roeping na te volgen. Al enkele jaren ben ik nu verbonden aan OMF Nederland (Overseas Missionary Fellowship) als kandidaat om uitgezonden te worden, terug naar Mongolië. Deze missie wordt ondersteund vanuit de CGK in Genemuiden (waar ik opgegroeid ben), en de CGK in Nijkerk. Omdat ik vanwege mijn betrokkenheid bij deze andere kerken vaak niet hier naar de kerk ben gekomen, vond ik het lastig om de HHG Lunteren erbij te betrekken. Met aanmoediging van mijn wijkouderling wil ik dat nu dus wel doen.

Via deze manier wil ik u en jou nu ook graag betrekken bij het werk dat ik in Mongolië hoop te gaan doen, en jullie gebed vragen voor de voortgang hiervan!

Mongolië


Mongolië ligt tussen Rusland en China, en heeft een extreem landklimaat, met warme zomers en lange koude winters. Het is het meest dunbevolkte land ter wereld, met slechts 2.2 mensen per km². Een groot gedeelte van de bevolking leeft nog net als 1000 jaar geleden, door met tenten (Mongools: Ger) over de uitgestrekte steppe rond te trekken, om zo genoeg voedsel te vinden voor hun grote kuddes met vee. Er zijn twee hoofdgodsdiensten: het Tibetaans Boeddhisme, met kloosters, lamas (een soort monnik) en veel bijgeloof, en Sjamanisme, met voorouderverering, geesten die op bergen, heuvels en langs rivieren worden aanbeden, en sjamanen, die communiceren met de geestenwereld. Het aantal Christenen is slechts rond de 1,7% van de totale bevolking. Mongolië is nog echt in een geestelijk duister gehuld; zij hebben Jezus nodig, als het Licht van de wereld, om daar verandering in te brengen.

De visie van OMF en van mij is om te zien dat de jeugd en volwassenen in Mongolië de Heere gaan volgen, en dat Jezus’ naam overal op de steppe geprezen zal worden. Ik hoop Engels les te gaan geven, maar ook de lokale kerk te kunnen dienen, ter ondersteuning van nieuwe Christenen, en om hen te bereiken die nog nooit het evangelie hebben gehoord.

Uitzending


Afgelopen zondag 2 juli mocht ik uitgezonden worden vanuit de CGK kerken in Genemuiden en Nijkerk; twee diensten waar ik met dankbaarheid op mag terugkijken. Maandagavond 3 juli vlieg ik vanaf Schiphol richting Azië, eerst naar Singapore, voor een maand voorbereiding op het hoofdkantoor van OMF, om dan uiteindelijk op zaterdagavond 29 juli in Mongolië aan te komen.

Nieuwsbrief


Ik schrijf wekelijks updates over het huidige proces en de ervaringen die mij zullen overkomen in Azië. Wilt u meelezen, dan kunt u zich aanmelden via deze link.

Wilt u meer weten, of financieel ondersteunen?
Op de folder stand in de hal onder de toren en via deze link vindt u de informatiefolder + een mooi kaartje met gebedspunten voor Mongolië.
Ook mag u mailen naar Enrico Kolk (secretaris thuisfront team) via tftmongolie@gmail.com.

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit